Velg senter

Buldring hos Høyt Under Taket 

Dilla på klatring – prøv buldring Høyt Under Taket Moss 

Buldring – klatring uten tau og sikring

Denne spennende klatrestilen stammer fra 1850-tallet og har blitt populær over hele verden. Opprinnelig klatret man på store steiner og klipper («boulders» på engelsk), men i dag finner du buldring både innendørs og utendørs. Hos Høyt Under Taket Moss tilbyr vi et bredt utvalg av innendørs buldreruter, perfekt for både nybegynnere og erfarne klatrere.

jente-som-buldrer-hos-høyt-under-taket

Sjekk ut buldringens historie her

Alt du trenger å vite om buldring

Lurer du på hva buldring er, hvordan det fungerer, og om det er noe for deg? Vi får mange spørsmål og har samlet de viktigste her: 

Er buldring vanskelig?

Buldring er ikke en vanskelig aktivitet, men den krever mye øvelse for å bli skikkelig god! Husker du klatringen du holdt på med som barn? Buldring er en aktivitet som gir deg den samme gleden og spenningen uten at du trenger å lære kompliserte knuter eller ta kurs. Du bruker bare hendene og kroppen din til å bevege deg i buldreveggen og løse utfordringer (også kalt “problemer”) på buldrespråket.

Hva trenger man for å buldre? 

Klatresko! Det er alt du trenger for å komme i gang. Vi har klatresko til utleie, så du trenger ikke å investere i utstyr før du har prøvd det. Kalk kan være lurt for bedre grep for noen, men det lærer du etter hvert.

Er det trygt å buldre?

Sikkerheten din er vår topp-prioritet! Vi har tjukke matter under hvert bulder for å absorbere støt. Disse kaller vi «fallmatter».

Hva betyr «å gå et bulder»?

Å fullføre en klatrerute! Det kan bety alt fra å mestre en enkelt bevegelse til å fullføre hele ruten.

Er buldring god trening? 

Ja! Buldring gir deg styrke, koordinasjon, problemløsningsevne og en god dose endorfiner. Godt og gøyalt både kropp og sinn.

  • Styrke: Du bruker muskler i armer, bein og kjernemuskulatur.
  • Koordinasjon: Buldring er både armer og bein! Her forbedrer du kroppsforståelsen etterhvert som du mestrer mer effektive og kontrollerte bevegelser. 
  • Utfordringer: Buldring utfordrer både hodet og kroppen – hvordan skal du komme deg forbi cruxet?
  • Sosialt: Buldring er en aktivitet som passer for de aller fleste, og har et hyggelig og inkluderende fellesskap.
to-menn-som-buldrer-hos-høyt-under-taket

Hva er vanskelighetsgradene i buldring?  

Hos Høyt Under Taket Moss har vi buldreruter for alle nivåer. Våre fargekoder gjør det enkelt å velge ruter som passer til dine ferdigheter. Instruktørene våre er alltid tilgjengelige for å hjelpe deg med å finne passende ruter og gi nyttige tips.

Innendørs buldring hos Høyt Under Taket Moss

Innendørs buldring er en perfekt introduksjon til klatring! Det passer både for nybegynnere og erfarne klatrere. Det er også en sosial aktivitet hvor du kan møte nye mennesker, ta med venner, eller bli kjent med våre instruktører. Våre buldrevegger er lavere enn klatrevegger, så det er lett å snakke med andre mens du buldrer.

BuldreJam – sosialt og hyggelig

Hos Høyt Under Taket Moss er vi hekta på buldring! BuldreJam er vårt eget arrangement hvor du kan konkurrere i buldring, bli kjent med andre og ha det gøy! BuldreJam er for alle buldre-entusiaster i alle aldre og nivåer. Velkommen til en hyggelig atmosfære – og pizza!

Følg med på nettsidene våre for datoer. 

Vi gleder oss til å se deg til neste buldresession!

Kjøp billetter