Velg senter

Buldring hos Høyt Under Taket Kokstad

Utforsk buldring hos Høyt Under Taket Kokstad – en leken klatreopplevelse!

Buldring – klatring uten tau

Buldring er en klatrestil med røtter tilbake til 1850-tallet, og er fortsatt en populær aktivitet i dag. Hos Høyt Under Taket Kokstad holder vi tradisjonen levende! Ordet «buldring» stammer fra det engelske ordet «boulder», som betyr steinblokk. Bouldering innebærer klatring på store steiner og klipper (eller innendørs på klatrevegger) – og vi har bare fornorsket ordet litt. 

Buldringens historie

Ofte stilte spørsmål om buldring

Vi har tilbudt buldring for alle nivåer i flere år. Her har vi samlet noen av dem for deg som er nysgjerrig på buldring. 

Hva trenger man for å buldre?

Buldring kan minne om klatring du gjorde som barn. Det er en aktivitet som er enkel å komme i gang med, selv om du aldri har prøvd det før. Du bruker kun klatresko og kanskje litt kalk på hendene, og ellers er det gripeevnen og kroppen din som sørger for resten!  For å komme i gang med buldring trenger du ikke å lære kompliserte knuter eller kurs – kom som du er, vi har klatresko til utleie! 

mann-som-buldrer-med-klatresko

Er det trygt å buldre?

Sikkerhet er viktig for oss hos Høyt Under Taket Kokstad. Derfor har vi tjukke matter under hvert bulder som tar imot deg om du faller eller hopper ned etter å ha fullført en rute. Disse mattene kalles «fallmatter» innendørs og «crashpads» utendørs. 

Hva betyr det å «gå et bulder»?

Når noen sier de skal «gå et bulder», betyr det at de skal fullføre en klatrerute/buldrerute. Det å «gå et bulder», kan bety alt fra å mestre en enkel bevegelse til å fullføre hele ruten.

Er buldring god trening?

Buldring er en fantastisk treningsform for hele kroppen, og har mange fordeler:

  • Styrke: Buldring aktiverer muskler i armer, bein og kjernemuskulatur.
  • Koordinasjon: Du lærer å bevege kroppen din effektivt og kontrollert, noe som gir bedre kroppsforståelse.
  • Mentalt og fysisk puslespill: Buldring kombinerer både mentale og fysiske ferdigheter for å løse klatreproblemer.
  • Sosialt: Buldring er en flott måte å møte nye mennesker. Men du kan også ta med deg familie, bedrifter eller venner på buldring.  

Hvordan fungerer vanskelighetsgrader i buldring?

Hos Høyt Under Taket Kokstad har vi buldreruter for alle nivåer. Våre fargekoder gjør det enkelt å velge ruter som passer til dine ferdigheter. Huk tak i en av instruktørene våre også – de er alltid tilgjengelige for å hjelpe deg med å finne passende ruter og gi nyttige tips. Vi har buldring for alle nivåer!

Innendørs buldring hos Høyt Under Taket Kokstad

Innendørs buldring er en ideell introduksjon til klatring! Det passer både for nybegynnere og erfarne klatrere. Det er også en sosial aktivitet hvor du kan møte nye mennesker, ta med venner, eller bli kjent med våre instruktører. Buldreveggene er lavere enn klatrevegger, så det er lettere å snakke med andre mens du buldrer.

barn-og-voksne-som-buldrer

BuldreJam – en sosial klatreopplevelse

Hos Høyt Under Taket Kokstad er vi lidenskapelige når det gjelder buldring! BuldreJam er vårt eget arrangement for å samle klatrere og skape et inkluderende miljø. Dette er en flott mulighet til å bli kjent med andre buldrere, utfordre deg selv i buldrekonkurranse, og ha det gøy. Følg med på nettsidene våre for neste BuldreJam-dato.

Vi gleder oss til å se deg til neste buldresession!

Kjøp billetter