Velg senter

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

Høydekrav & vektgrense

Klatrevegger med autobelay / autosikring:
For alle mellom 10 kg – 120 kg

Via Ferrata klatreløyper høydekrav:
Nr.1 Oransje løype: 80 cm
Nr.2 Grønn løype: 110 cm
Nr.3 Blå løype: 140 cm
Nr.4 Rød løype: 140 cm

Klatrevegger med sikring i topptau eller ledklatring:

Alle som skal sikre på topptau eller ved ledklatring skal inneha sikringsskort. Vi har jevnlig kurs for topptau og ledklatring.

Buldring
Ingen høydekrav

Treningsrom
Aldersgrense 15 år

Alle barn under 13 år må ha følge og tilsyn av en voksen over 18år, gjelder i hele senteret. 

Autosikring – auto belay

Vi har autosikring også kalt auto belay!
Det betyr at du kan komme å klatre hos Høyt Under Taket i Skien uten noen forkunnskap om å sikre i en klatrevegg. Det er enkelt å komme i gang selv om du er nybegynner.

En kort opplæring vil bli gitt  før du begynner å klatre. Da er det bare å klippe seg på autosikringen (auto belayen) før du begynner å klatre i veggene. Vektbegrensningen er 10 kg – 120 kg.

Alle autosikringer hos oss følger faste serviceintervaller og blir kontrollert hver eneste morgen før vi åpner.

Kjøp billetter

Kjøp billetter på nettsiden vår før du kommer til klatresenteret. Da er du/dere garantert plass.

Kjøpsbetingelser.

Sikkerhet & Opplæring

All aktivitet hos Høyt Under Taket er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Installasjonene kontrolleres årlig og våre innendørs via ferrata klatreløyper er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring.

Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe!

Alle som skal klatre hos oss i klatreveggene må se igjennom en kort opplæring som viser bruk av autosikringen også kalt auto belay. samt informasjon om klatring i via ferrata klatreløyper.

Mat & Drikke

Ved resepsjonen er det et koselig kaféområde hvor du kan nyte enkel servering med utsikt over elva. Hos oss får du kjøpt kald og varm drikke (kaffe og mineralvann) og snacks av type nøtter, energibarer, yoghurt og frukt. Vi håper å kunne utvide tilbudet i kafeen utover høsten.

Garderober og skap

Vi har garderober på klatresenteret med dusj, toaletter og låsbare oppbevaringsskap. Ta med egen hengelås hvis du vil låse inn gjenstander i skapet. Pass på at du tømmer skapet helt før du reiser for dagen.

Sko & bekledning

Det er kun tillatt med innesko eller klatresko på hele klatresenteret. Utesko kan du sette fra deg ved inngangen eller i skapene som du finner i garderobene.

På klatresenteret er treningsklær som er gode og bevege seg i et perfekt alternativ. Det er ikke lov å klatre i bar overkropp.

Kjøp billetter