Ditt første besøk hos Høyt Under Taket

Her kan du lese om hva som møter deg på våre klatresentre, hva vi tilbyr og hva du kan forvente av oss.

Lav terskel og Høyt Under Taket 

Det første som møter deg på et Høyt Under Taket klatresenter er litt annerledes enn et tradisjonelt klatresenter. I et virrvarr av trepanel, klatregrep, farger og høye vegger, har alt sin funksjon! Og vi lover deg at du blir varm i trøya ganske fort.

Ditt første besøk

Vi tar det praktiske først, så du slipper å lure! Alle Høyt Under Taket klatresentre har:

 • parkeringsmuligheter (de fleste gratis)
 • utleie klatresele og klatresko  
 • klatreverter som tar deg imot i resepsjonen
 • gratis inngang for de som ikke skal klatre 
 • ulike type billetter – også familiebilletter for inntil 5 personer 

Vi har også toalett, garderober og et lite område hvor du kan sette deg ned og ta en liten pause. Tilbudet varierer fra sted til sted, men du har alltid muligheten til å kjøpe deg noe å drikke og litt småsnacks for rask energi. 

Tilbudene hos Høyt Under Taket

Som ny hos Høyt Under Taket klatresenter er det enkelt å komme i gang med klatring. Her trenger du ikke å ha peiling på klatring – det holder å være nysgjerrig, resten går av seg selv!   

Alle Høyt Under Taket klatresentre tilbyr: 

 • opplæring – du kommer kjapt i gang med klatringa!
 • opplevelsesklatring med innendørs Via Ferrata klatreløyper
 • klatring med autobelay (selvsikring i klatreveggene)
 • tauklatring (for de mer erfarne)
 • buldring (klatring uten sikring)
 • treningsområde 
 • kurs og egne aktiviteter for grupper, bedrifter og bursdager 

Utstyr og opplæring

Alt av klatreutstyr kan leies eller kjøpes hos oss. Klatrevertene våre hjelper deg med å finne klatresele og sko som passer for deg. De viser deg også gjerne rundt så du får se de ulike mulighetene du har på klatresenteret. Fortell oss gjerne hvilken erfaring du fra før av. Vi har utfordringer for alle nivåer!

klatrevert-som-passer-på-et-barn-som-klatrer-på-autobelay

Du får også opplæring i bruk av det vi kaller autobelay, som er automatisk sikringsmaskin som henger i toppen av klatreveggen. Denne opplæringen tar kun 5 minutter. Når du har gjort dette, er det bare å starte på oppturen.

Opplevelsesklatring – noe for alle 

Opplevelsesklatring gir deg tilgang til spennende temaklatrevegger og Via ferrata-eventyr! Alle våre klatresentre tilbyr opplevelsesklatring med Via ferrata-klatreløyper og temaklatrevegger. Temaklatreveggene kan for eksempel bestå av sjørøvertema med hindre som piratnett. Tanken bak temaklatreveggene er at alle skal få boltre seg med det de synes virker spennende og gøy.

Både Tønsberg, Letohallen, Skien, Kokstad og Moss har opplevelsesklatring.

Buldring – klatring på sitt enkleste

Buldring er enkelt å starte med! Her trenger du ikke klatresele og det er bare å gi seg i kast med de veggene du vil prøve deg på. Buldreveggene har forskjellige utfordringer som passer for nybegynnere med ruter som er tydelig merket og gradert, så du kan finne det som passer ditt nivå. 

mann-som-klatrer-i-buldrevegg

Klatring med autobelay

Du kan klatre i klatreveggen ved hjelp av autobelay (automatisk selvsikring). Vil du prøve deg på tradisjonell klatring hvor en person står og sikrer deg, er dette også mulig på våre klatresentre. Skal du prøve tauklatring må du sikres av en som har tatt topptaukurs.

Klatrevegger med ulike vanskelighetsgrader

Klatregrepene som har samme farge danner en klatrerute. Vanskelighetsgraden på klatreruta varierer ut ifra plasseringen og utformingen på klatregrepene. Klatrerutene markeres med farget teip som viser vanskelighetsgraden, der fargene angir økende vanskelighetsnivå. Oransje er den enkleste, etterfulgt av grønn, blå, gul, rød, sort og hvit, som er den vanskeligste.

personer-som-klatrer-i-en-temaklatrevegg

Vanlige spørsmål om klatring

Når kan barn begynne å klatre?

Miniklatrere under 13 år må være ifølge og under oppsyn av en ansvarlig voksen over 18 år.

Hva trenger man for å klatre inne?

Alt du trenger er klatresko og klatresele (om du skal klatre på tau). 

Hva har man på seg når man klatrer?

Ha på deg treningstøy eller tøy som ikke sitter for stramt. Unngå å ha på ring eller hettegenser. 

Kan man klatre alene?

Absolutt! Både Via ferrata, buldring og klatring med autobelay kan du gjøre alene. Med autobelay kan du klatre uten å ha med deg en sikringspartner.

Kan man ta med bedriften på klatring? 

Jepp! Vi tilbyr både teambuilding og kurs som passer for bedrifter. 

Kan man feire bursdag på klatresenteret?

Alle kan feire bursdagen sin hos oss! Vi arrangerer gjerne bursdag for deg og vennene dine. Ta kontakt med oss, så lager vi en god plan for den store dagen. 

Er Høyt Under Taket det samme som Høyt & Lavt?

Nei, Høyt & Lavt klatreparker og Høyt Under Taket er ikke det samme, men vi deler en felles visjon! Høyt & Lavt banet vei og gjorde utendørs klatring tilgjengelig for alle for snart 15 år siden. Høyt & Lavt har også vært pådriveren for etableringen av Høyt Under Taket , og vi bygger stadig nye klatresentre. Høyt Under Taket ønsker å gjøre innendørs klatring tilgjengelig for alle. Derfor har vi egne lavterskelkonsepter – som for eksempel opplevelsesklatring, men vi har også klatring for proffe klatrere. 

Her kan du lese vår historie

Sikkerhetsregler

Det er viktig at du setter deg inn i sikkerhetsreglene for besøkende hos Høyt Under Taket. Her kan du lese alt du trenger å vite om våre sikkerhetsrutiner og hva slags regler du må forholde deg til når du besøker oss.

Hva kan du forvente av oss som ny hos Høyt Under Taket klatresenter? 

Hos oss kan du forvente å bli tatt godt imot, få hjelp til å bruke klatreutstyr og finne veien inn til klatringens verden. Vi har også laget en liten intro til klatring og klatreuttrykk til deg, så det blir litt enklere å henge med når praten går.

Velkommen til oss – her er det lav terskel og høyt under taket!

Klar for å klatre?

Opplev klatring som gir deg mestringsfølelse i sikre omgivelser.

Medlemskap